Návody

Jak správně sanitovat výčep

Každé pivo, které prochází výčepním zařízením, je vystaveno různým mikroorganismům a usazeninám, které mohou ovlivnit chuť, kvalitu a čistotu nápoje. Bez správné údržby mohou na trubkách a kohoutech zůstat zbytky piva, které způsobí zápach, hnilobu, a dokonce i kontaminaci piva. Pravidelná sanitace&...

Jak správně tlakovat pivo pomocí CO2

CO2 je plyn, který vzniká během kvašení piva, je přirozeným konzervantem, a proto se na tlakování piva hodí nejčastěji. Udržuje správný tlak, napomáhá tvorbě pěny a zachovává správnou karbonizaci nápoje. Díky CO2 si pivo uchovává svou čerstvost po dlouhou dobu a skvělé chuťové vlastnosti bez ztráty ...

Jak pečovat o kohout na pivo

Údržba výčepního kohoutu Krátký návod na to, jak správně vyčistit a udržovat výčepní kohout pro dlouhou životnost. Odšroubování přední části Začněte odšroubováním šroubu na přední straně kohoutu. Dávejte pozor na pružinu, která se nachází pod šroubem, aby nevyklouzla. Vyjmutí kompenzátoru ...